Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Les Croisille - La Pierre AOP Cahors

Les Croisille - La Pierre AOP Cahors

€26,62
op voorraad
Frankrijk - Cahors
100% malbec

Rijk geurend naar geconcentreerd zwart fruit, minuscuul gerookt, een kruidige achtergrond en een diepe olieachtige glycerine. De wijn barst van de frisheid, minerale tonen en energie.
3-5 dagen
Webshop I Online wijn kopen.
 • onze selectie
  wij verkopen enkel wijn waar we zelf blij van worden
 • vragen over deze wijn?
  bel ons op +32(0)475252572 of stuur een mail op [email protected]
 • gratis levering vanaf €50
  wij leveren binnen 3-5 werkdagen
 • veilig bestellen
  bij ons kun je veilig online bestellen, met of zonder account
Beschrijving

Château Le Croisille gevestigd in de Cahors, verricht heel intensief en selectief werk in de wijngaard, waarbij de focus ligt op mooi omkaderde diversiteit van hun verschillende percelen. Ze brengen smakelijke drinkbare krokante malbec op de markt, sappig fruit van donkere verse frambozen en bramen, granaatappel en in de finale de nodige ruggengraat aan frisheid. Cahors die je vlot tien jaar kan bewaren, maar waar je niet eerst tien jaar moet op wachten.

 

Wijn: Les Croisille - La Pierre AOP Cahors

Land: Frankrijk

Streek: Cahors

Domein: Château Les Croisille

Druif: malbec

Wijnbouw: biologisch

Vinificatie: druiven afkomstig van een plateau van ijzerhoudende kalk op 300 meter hoogte boven de Lot. Uit diezelfde kalkbodem bouwden Simon en Germain een cuve van tien hectoliter om hun wijn onder te brengen en op te voeden. De poreuze kalksteen werd door de jonge wijn geïmprimeerd met een dikke wandlaag wijnsteenzuur en rustte vervolgens tien maanden in deze experimentele nieuwe cuve.

Een fenomenaal product van een nooit geziene Malbec in een loepzuivere frisheid. Rijk geurend naar geconcentreerd zwart fruit, minuscuul gerookt, een kruidige achtergrond en een diepe olieachtige glycerine. De wijn barst van de frisheid, minerale tonen en energie.