blaufränkisch, cabernet franc
Weelderige viscositeit, rijpe cassis en zwarte bessen, verse tijm, rode vruchten en een vleugje toast. Droog met een fijne tannine-structuur en een sappige finale.
-
onze selectiewij verkopen enkel wijn waar we zelf blij van worden
-
vragen over deze wijn?bel ons op +32(0)475252572 of stuur een mail op [email protected]
-
gratis levering vanaf €50wij leveren binnen 3-5 werkdagen
-
veilig bestellenbij ons kun je veilig online bestellen, met of zonder account
In de loop der generaties heeft de familie een rijke erfenis van kennis en instinctief begrip opgebouwd voor het land dat ze bewerken. Het is een belangrijk onderdeel van hun filosofie om nooit de natuurlijke processen te overhaasten. Deze liefde voor de traditie, die gepaard gaat met een open geest, helpt hun het beste te maken van het unieke terroir en goed gestructureerde en onderscheidende wijnen te produceren die onmiskenbaar de Burgenlandse origine hebben. Hun benadering van de wijnbouw is heel anders; met aandacht voor de druif, tijd, temperatuur, zwaartekracht, inheemse gisten en bacteriën, manuele oogt, natuurlijke indeling van de kelder en een diep gevoel van vertrouwen. Ze laten de natuur de wijn maken!
Wijn: Triebaumer Blaufränkisch - Cabernet
Land: Oostenrijk
Streek: Burgenland
Domein: Triebaumer
Druif: blaufränkisch, cabernet franc
Wijnbouw: biodynamisch - natuurlijk
Vinificatie: natuurlijk, zonder al te veel tussenkomst, op inox gevinifieerd met een rijping van
enkele maanden op Franse eikenhouten vaten.
Intens donkerpaars met een mooie violette rand, weelderige viscositeit, rijpe cassis en zwarte
bessen, verse tijm, rode vruchten en een vleugje toast. Lichte mint-toets afkomstig van de
cabernet franc. Droog met een fijne tannine-structuur, wat zoethout, gedroogde pruimen, heerlijk
sappig en charmant.
Ideale begeleider bij gebraden hertenvlees, gebakken eekhoorntjesbrood met
pompoenzaadmayonaise, gebakken radicchio en kruidenrisotto.