Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Triebaumer Gelber Muskateller

Triebaumer Gelber Muskateller

€16,56
op voorraad
Oostenrijk - Burgenland
100% gelber muskateller

Een subtiele samenstelling van gele perzik, nootmuskaat, mandarijn, verse muskaatdruiven, citroensnoepjes. Fruitig boeket. mooie zuurgraad, gebeiteld met veel finesse.
3-5 dagen
Webshop I Online wijn kopen.
  • onze selectie
    wij verkopen enkel wijn waar we zelf blij van worden
  • vragen over deze wijn?
    bel ons op +32(0)475252572 of stuur een mail op [email protected]
  • gratis levering vanaf €50
    wij leveren binnen 3-5 werkdagen
  • veilig bestellen
    bij ons kun je veilig online bestellen, met of zonder account
Beschrijving

In de loop der generaties heeft de familie een rijke erfenis van kennis en instinctief begrip opgebouwd voor het land dat ze bewerken. Het is een belangrijk onderdeel van hun filosofie om nooit de natuurlijke processen te overhaasten. Deze liefde voor de traditie, die gepaard gaat met een open geest, helpt hun het beste te maken van het unieke terroir en goed gestructureerde en onderscheidende wijnen te produceren die onmiskenbaar de Burgenlandse origine hebben. Hun benadering van de wijnbouw is heel anders; met aandacht voor de druif, tijd, temperatuur, zwaartekracht, inheemse gisten en bacteriën, manuele oogt, natuurlijke indeling van de kelder en een diep gevoel van vertrouwen. Ze laten de natuur de wijn maken!

 

Wijn: Triebaumer Gelber Muskateller

Land: Oostenrijk

Streek: Burgenland

Domein: Triebaumer

Druif: gelber muskateller

Wijnbouw: biodynamisch - natuurlijk

Vinificatie: natuurlijk, zonder al te veel tussenkomst, op inox gevinifieerd.

Licht strogeel, animerend, fijn bloemig. Een subtiele samenstelling van gele perzik, nootmuskaat,
mandarijn, verse muskaatdruiven, citroensnoepjes. Fruitig boeket. mooie zuurgraad, gebeiteld.
Elegante finesse en zijdezachte textuur, fijne kruidigheid van de muskaatdruif.

Een heerlijke begeleider van een fijne kruidenkeuken met gestoofde lauriertomaten, terrines met
geitenkaas, lichte salades, venkel en parelhoen met citroen.