Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Canoso Corpo Amarone di Valpolicella

Canoso Corpo Amarone di Valpolicella

€51,58
op voorraad
Italië - Veneto
corvinone, corvina, rondinella

Geweldige sensatie van rode bessen, gecombineerd met vanilletonen en gebrande koffie. Vanaf de eerste slok kunt u genieten van de uitstekende balans tussen tannine en fruit.
3-5 dagen
Webshop I Online wijn kopen.
  • onze selectie
    wij verkopen enkel wijn waar we zelf blij van worden
  • vragen over deze wijn?
    bel ons op +32(0)475252572 of stuur een mail op [email protected]
  • gratis levering vanaf €50
    wij leveren binnen 3-5 werkdagen
  • veilig bestellen
    bij ons kun je veilig online bestellen, met of zonder account
Beschrijving

De familie Canoso heeft altijd geloofd in de kwaliteit van de wijn die op de heuvels van Monteforte d'Alpone wordt geproduceerd. Vandaag de dag bewerkt het bedrijf 12 hectare in de heuvels (tussen 90m en 290m) in verschillende percelen, meestal blootgesteld aan het zuidoosten. Hiervan heeft de Cà del vento-wijngaard die de kelder omringt, de Cru erkenning gekregen in 2019 en is het exclusieve eigendom van het bedrijf Canoso. Ze werken uitsluitende met lokale variëteiten. De wijngaarden zijn tussen de 20 en 45 jaar oud, met een guyot-systeem dat geleidelijk de traditionele Veronese pergola heeft vervangen, waardoor de productiehoeveelheid is verminderd en de kwaliteit is verbeterd. De oogst, en de meeste andere handelingen in de wijngaarden, worden volledig met de hand gedaan.

 

Wijn: Canoso Corpo Amarone di Valpolicella

Land: Italië

Streek: Veneto

Domein: Canoso

Druif: corvinone, corvina, rondinella

Wijnbouw: conventioneel

Vinificatie: Slavonische vaten en Franse tonneaux gedurende 24 maanden, gevolgd door
minimum 6 maanden in de fles

Diep robijnrode kleur met granaattinten. Geweldige sensatie van rode bessen, gecombineerd met
vanilletonen en gebrande koffie. Vanaf de eerste slok kunt u genieten van de uitstekende balans
tussen tannine en fruit van rode kers, daarna nemen rijpe rode bessen en toetsen van tabaksblad
de bovenhand.

Fantastisch bij rood vlees en goed gerijpte kaas.