Bisquertt

Bisquertt is een familiebedrijf dat is opgericht door Osvaldo Bisquertt en zijn vrouw Soledad Urrutia, die in 1965 hun eerste wijngaarden hebben aangeplant op het landgoed Rinconada de Peralillo in de Colchagua-vallei. In 1977 kochten ze een vervallen oude wijnmakerij in Lihueimo en stichtten ze Viña Bisquertt Ltda. De eerste productie werd aanvankelijk enkel in Chili verkocht, maar in 1985 begonnen ze te exporteren naar de VS, waardoor ze al snel een uitstekende positie op de internationale wijnmarkt konden veroveren.

In de jaren negentig begonnen zij en hun kinderen met een ambitieus plan om hun wijngaarden uit te breiden en hun faciliteiten te moderniseren. In 2000 plantten zij hun eerste wijngaarden in de Marchigüe-zone van de Colchagua-vallei. Hun inspanningen werden beloond want kort daarna werd La Joya Merlot 2000 uitgeroepen tot 's werelds beste merlot tijdens de International Wine Challenge in Londen.

In 2007 hebben Osvaldo Bisquertt en Soledad Urrutia het beheer van de wijnmakerij overgedragen aan hun kinderen, onder leiding van Sebastian Bisquertt, die de activiteiten heeft gereorganiseerd om zich zo volledig te concentreren op de productie en marketing van premium wijnen. Osvaldo Bisquertt stierf in 2010, en Viña Bisquertt lanceerde hun icoon wijn, Tralca, ter zijner ere.

Viña Bisquertt is sinds 2015 geaccrediteerd onder de Wines of Chile Sustainability Code, die speciaal is ontwikkeld voor de Chileense wijnindustrie. Deze certificering toont aan dat de wijnmakerij voldoet aan de richtlijnen die zijn opgesteld voor duurzame praktijken op drie gebieden: wijngaarden, wijnmakerij en gemeenschap. Vandaag is Viña Bisquertt aanwezig in 30 landen en verwacht ze haar internationale aanwezigheid te verdubbelen tegen 2025. Over ambitieuze plannen gesproken! 

Bezoek het domein: Viña Bisquertt

Bisquertt

Filters
Geen producten gevonden...