Canoso

De familie Canoso heeft altijd geloofd in de kwaliteit van de wijn die op de heuvels van Monteforte d'Alpone wordt geproduceerd. In feite hebben zij hier al sinds 1876 tuinen en wijngaarden en verkochten zij bulkwijnen op de markten van Noord-Italië. Giuseppe Meneghello Canoso begon al op zeer jonge leeftijd te werken als keldermeester en wijnhandelaar. Begin jaren zeventig kocht Giuseppe Tenuta Cà del Vento, waar hij de nieuwe kelder bouwde. Het is een plek waar het hele jaar door wind waait, wat gunstig is voor de wijnstokken.

Met de komst van de zonen Primo en Massimo, agronoom en wijntechnicus, werd een eco-duurzame aanpak opgezet, waarbij de productie werd verminderd en de kwaliteit toch werd verhoogd. In 2016 ontmoette Canoso Giovanni en Francesco, twee ondernemers met wijn in hun DNA. Samen kwamen ze overeen om het merk Canoso opnieuw te lanceren, intussen erkend op de Italiaanse en buitenlandse markt voor hun wijnen van consistente hoge kwaliteit die het vulkanische gebied van Soave goed weerspiegelen.

Vandaag de dag bewerkt het bedrijf 12 hectare in de heuvels (tussen 90m en 290m) in verschillende percelen, meestal blootgesteld aan het zuidoosten. Hiervan heeft de Cà del vento wijngaard die de kelder omringt, de Cru erkenning gekregen in 2019 en is het exclusieve eigendom van het bedrijf Canoso. Garganega en trebbiano worden voornamelijk op deze site verbouwd, evenals incrocio manzoni, een steeds populairder wordende variëteit die Canoso sinds enkele jaren samen met bianco veronese produceert. De wijngaarden zijn tussen de 20 en 45 jaar oud, met een guyot-systeem dat geleidelijk de traditionele Veronese pergola heeft vervangen, waardoor de productiehoeveelheid is verminderd en de kwaliteit is verbeterd. De oogst, en de meeste andere handelingen in de wijngaarden, worden volledig met de hand gedaan.

Bezoek het domein: Canoso

Conoso

 

Filters
Geen producten gevonden...