Castello Banfi

Castello Banfi, genesteld tussen de rivieren Orcia en Ombrone op de zuidelijke heuvelflanken van Montalcino, werd opgericht in 1978 door John & Harry Mariani, twee Italiaans-Amerikaanse broers. De familie Mariani had zijn fortuin verdiend met de invoer van Italiaanse wijn in de Verenigde Staten en besloot eind jaren ’70 om eveneens te investeren in de wijnproductie in Italië, waarvoor ze in zee gingen met Ezio Rivella, één van de meest vooraanstaande en gerespecteerde Italiaanse oenologen.

Ze kochten verschillende van de beste wijngaarden in Montalcino en maakten van Castello Banfi een ultramodern wijnbedrijf met als doel om de wijnen uit de regio naar een hoger niveau te tillen op basis van wetenschappelijke principes en met de beste wijngaarden en druivenrassen. De bijdrage van Castello Banfi aan de renaissance van Brunello en de creatie van de “Super Tuscans” in de jaren ’80, waarmee de streek en zijn wijn opnieuw in de internationale belangstelling werd geplaatst, is dan ook niet te onderschatten.

Het domeint telt 2800 ha natuurpracht waarvan ongeveer één derde wijngaarden, te midden van uitgestrekte bossen, olijfboomgaarden, graanvelden en fruitbomen. Men bleef steeds verder innoveren en investeren in top-wijngaarden in Toscane (Chianti, Montalcino en Bolgheri), maar ook in Piëmonte (Noord-Italië). De basisprincipes van innovatie en vernieuwing werden altijd hoog in het vaandel gedragen en vandaag de dag is Castello Banfi naast producent van internationaal bejubelde wijnen ook een uniek onderzoekscentrum op het gebied van druivenrassen, bodemstudies en vinificatietechnieken. Bovendien is Castello Banfi het eerste wijnbedrijf ooit dat internationale erkenning kreeg voor zijn verantwoordelijkheid op het gebied van ethische, sociale en ecologische principes in het hele productieproces.

Bezoek het domein: Castello Banfi

 

Castello Banfi

Filters
Geen producten gevonden...