Costers del Sió

Het begon allemaal met de ambitie van een rusteloze man, Juan de Porcioles, die er altijd al van droomde om op het platteland te wonen, het land te bewerken en zijn eigen vee te houden... Zo kwam het dat, in 1992, de familie Porcioles-Buixó een landgoed kocht in Flix, Ribera del Sió.

Juan de Porcioles, een groot liefhebber van wijn, ontwikkelde geleidelijk het idee om zijn eigen wijngaard te cultiveren om wijnen met een eigen persoonlijkheid en van de hoogste kwaliteit te produceren. Zo plantte hij in 1998, met de hulp van vrienden en familie, de eerste wijngaard aan; Vinya Vella, waarmee hij het herstel van de wijnbouw in de regio inluidde. Een droom die werkelijkheid werd!

Vandaag, experimenteren en bestuderen ze het gedrag van de wijnstokken om druiven van hoge kwaliteit te verkrijgen. Volgens Juan Porcioles begint een goede wijn in de wijngaard, waarvoor men zeer goed zorg draagt. Er werd een breed scala aan variëteiten aangeplant: tempranillo, garnacha tinta, syrah, merlot, chardonnay, pinot noir, cabernet sauvignon en viognier. Er wordt ook geëxperimenteerd met nieuwe rassen en klonen die toekomstige wijnen zullen opleveren.

De wijngaarden zijn aangeplant op een zeer heterogene bodem, arm aan organisch materiaal, rijk aan leem en modder, op een hoogte van 310 meter, waar er een mediterraan klimaat heerst met continentale invloed. Het is een landgoed van indrukwekkende schoonheid, een plek van rust en kalmte waar ook olijfbomen en granen worden geteeld, schapen, runderen en wild wordt gehouden. Het zijn verschillende elementen van een veelomvattend project dat is ontworpen om een perfect ecologisch evenwicht te bereiken.

Bezoek het domein: Costers del Sio

 

Filters
Geen producten gevonden...