Wolf Blass

De geschiedenis van Wolf Blass leest als een roman over een man met een wilskracht, visie, passie en een tomeloze ambitie. Wanneer de 27 jarige Duitser, Wolf Blass, als jonge oenoloog in 1961 in Australië aankomt moet hij de eerste jaren genoegen nemen met slecht betaalde baantjes als freelance adviseur voor verschillende wijnbedrijven alvorens wijnmaker te worden voor United Distillers. In 1973 start hij zijn eigen bedrijf op, Wolf Blass Wines International, met slechts 2000 dollar startkapitaal en een wijngaard van slechts 1 ha.
 
Vandaag is Wolf Blass het meest gelauwerde wijnbedrijf van Australië met een indrukwekkende prijzenkast waaronder de nooit geëvenaarde serie van vier “Jimmy Watson Trophies” (beste Australische rode wijn producent), twee verkiezingen als “International Winemaker of the Year” op de IWSC in Londen en meer dan 3000 andere onderscheidingen en trofeeën. In 2019 zette Wolf Blass een gewaagde stap in de toekomst met de lancering van het Makers Project, een reeks wijnen die het kunstenaarschap en de innovatie eren, van de wijnbouw die Wolf Blass sinds 1966 in het hart draagt. 

De stijl van de Wolf Blass wijnen is over al die jaren altijd uniek en herkenbaar gebleven: zuivere en levendige fruitaroma’s gecombineerd met een zacht en afgerond palet met goed geïntegreerde tannine en een lange, nazinderende finale. 
 
Bezoek het domein: Wolf Blass


Wolf Blass


 

Filters
Geen producten gevonden...