Ziniel

De wijngaarden van de Familie Ziniel zijn gelegen in St. Andrä am Zicksee. De ongeveer 18 hectare worden geteeld door Andreas en Alfred Ziniel. Na zijn studies wijnbouw en fruitteelt liep Andreas o.a. stage in Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika. Intussen is hij binnen het familiebedrijf verantwoordelijk voor de wijngaard en de kelder, waar zijn hart klopt voor zowel rood, wit als zoet. Andreas loopt in alle drie de disciplines voorop en zijn wijnen vallen dan ook heel regelmatig in de prijzen.

In de wijngaard wordt consequent de nadruk gelegd op de bevordering en het inzetten van nuttige insecten in plaats van op ongediertebestrijding. Al meer dan 30 jaar wordt enkel dierlijke bemesting gebruikt in de wijngaard. De belangrijkste sites zijn Herlage, Johannishöhe en Hutweide, waar de typische kiezel- en kalkhoudende bodem wordt weerspiegeld in de wijnen. Naast st. laurent, zweigelt en merlot omvat het assortiment ook chardonnay, welschriesling en gelber muskateller. 

Voor Andreas is wijnbouw een ambacht die verband houdt met de regio, het landschap en het klimaat. Alles moet in harmonie zijn!

Bezoek het domein: ZinielFilters
Geen producten gevonden...