Castello di Bolgheri

Castello di Bolgheri is een prachtig landgoed met een kasteel erop dat rond 1500 werd gebouwd. Het domein was doorheen de jaren in handen van twee families waaronder di Bolgheri. Het land errond bestaat uit 150 hectare landbouwgrond waarvan ongeveer 50 hectare wordt gebruikt voor wijnbouw. De focus ligt in deze regio eerder op druiven uit de Bordeaux dan op de lokale sangiovese-druif. Daarnaast worden er ook olijven geteeld die worden verwerkt in één van de beste olijfoliën ter wereld.

De appellatie DOC Bolgheri werd opgericht in 1983, met als doel een wijnstijl voor de Toscaanse kustregio te creëren. Enkel witte en rosé-wijnen waren toegelaten. Rode wijnen werden als tafelwijn op de markt gebracht. Maar door de interesse van buitenlandse investeerders en het succes van prestigieuze wijnen en projecten zoals Sassicaia, werd de benaming ‘supertuscan’ in het leven geroepen en daarop volgend de DOC Bolgheri heringedeeld en uitgebreid met rood.

Hier worden topwijnen geproduceerd en door de toename van jonge wijngaarden en nieuwe projecten, stijgt de kwaliteit jaar na jaar. 

Bezoek het domein: Castello di Bolgheri 

 

Filters
Geen producten gevonden...