Nals Margreid

Van een totaal van 395 hectare land brengen zo'n 138 wijnbouwers topkwaliteit druiven naar Nals Margreid, een wijnmakerij die ontstaan is uit de samenwerking tussen de wijnhuizen Nalles en Magre-Niclara, met slechts 1 doel voor ogen; de beste wijnbouwers uit de regio groeperen onder 1 dak.

De wijnbouw, die in de loop van duizenden jaren is ontwikkeld, is diepgeworteld in het noordelijkste wijnbouwgebied van Italië, Alto-Adige. Als belangrijk onderdeel van de Zuid-Tiroolse wijncultuur houdt de wijnmakerij sinds 1932 die traditie in ere. De wijngaarden van de wijnboeren strekken zich uit van Nals, een klein stadje tussen Bozen en Meran, tot aan Margreid in de zonnige, zuidelijke uithoeken van de regio, waardoor er een opmerkelijke verscheidenheid aan terroirs en locaties geëxploiteerd wordt. Ecologisch bewustzijn en het streven naar kwaliteit staan centraal in de wijnbouw en leiden tot de uitstekende oogsten waaruit opmerkelijke wijnen voortkomen. Samen creëren ze wijnen die uitdrukking geven aan hun territoriale- en rassendiversiteit. Samen koesteren ze niet alleen, maar verfijnen ze ook voortdurend hun tradities.

Net als de uitstekende wijnen die er worden geproduceerd, is ook de wijnmakerij die gemoderniseerd werd in 2011, een uitdrukking van het terroir. Dankzij de samenvoeging van historische structuren en de hoge normen van de moderne wijnproductie, is er een prachtig gebouwencomplex ontstaan, waarin de kwaliteit van de wijn perfect tot uiting kan komen. Door de zwaartekracht in het productieproces te betrekken, worden de wijnen zo zacht mogelijk tot stand gebracht. Zo vindt de evolutie van druif naar wijn zijn natuurlijke proces in de tijdloze kelders van Nals Margreid.

Bezoek het domein: Nals Margreid

Filters
Geen producten gevonden...